Anna heeft het te druk met schoolwerk en vrienden om te beseffen dat de wereld op springen staat. Overal in Berlijn duiken posters op met de afbeelding van Hitler en de sfeer van oproer hangt in de straten. Wanneer de familie halsoverkop moet vluchten uit Duitsland, beseft Anna dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Vanaf nu is ze een vluchteling, die nieuwe talen leert en nieuwe vrienden maakt.
Tijdens het Rode Hond festival kan je op 4/11 een stadswandeling in Leuven over de Twee Wereldoorlogen volgen voor de vertoning, meer info en tickets hier. (UITVERKOCHT)
"Hoe komt het toch dat die Duitsers in de jaren 30 hun verstand verloren en massaal voor Hitler stemden?’, zo vroeg ons 9-jarige testpubliek na afloop. Een film die dát soort pertinente vragen opwerpt én die zin geeft in raclette, is een goede film." ★★★ - Humo
“Regisseur Caroline Link schetst een pakkend pleidooi voor nestwarmte en naastenliefde in tijden van oorlog.” - Humbug
“Even slim als sentimenteel toont When Hitler stole pink rabbit hoe een negenjarige de oorlog, waarvan haar ouders haar proberen af te schermen, ervaart.”★★★ - Knack Focus recensie
Regisseur Caroline Link verfilmt het ontroerende levensverhaal van auteur Judith Kerr. De cineaste won in 2003 een Oscar voor Nowhere in Africa, dat inzoomt op Duitse vluchtelingen die in de jaren '30 elders een nieuw leven moeten opbouwen. Ook nu brengt Link een familie-, oorlogs- en vluchtelingendrama met mooi gepenseelde beelden aan om tot een pakkend portret te komen van een gezin dat samen alles aankan. Prijswinnaar op het JEF festival in 2021.