Workshop 'Geprikkeld'

Workshop 'Geprikkeld'

In het kader van Open Cinema op 2,3 en 4/10 organiseert Cinema ZED Hasselt zondag 2 oktober een  natuur-zondag met GRATIS top-documentaires en workshops. Om 15u kan je in deelnemen aan de workshop 'Geprikkeld', begeleid door Stef Lemmens

INHOUD

De kledingindustrie komt de afgelopen jaren steeds meer in opspraak vanwege haar zware impact op het milieu. De mode-industrie is op olie na de meest vervuilende sector ter wereld. Hoewel tweedehandswinkels in de lift zijn, belandt 87% van alle kledij toch nog in een verbrandingsoven of op de vuilnisbelt. Hoewel de mens al 200.000 jaar kledij draagt, is deze enorme milieuschade te wijten aan de technieken die ontstaan zijn in de laatste 50 jaar.

Voordat synthetische stoffen hun intrede deden, gebruikten we steevast natuurlijke stoffen zoals katoen, vlas, wol… en netels! Volgens archeologische vondsten gebruikten de mens al sinds de bronstijd (ca. 3000 tot 800 v. Chr.) netels om kleding te maken. Deze oude techniek is helemaal verloren gegaan doorheen de tijd maar toch beginnen er wereldwijd mensen aan de slag te gaan met deze zeer waardevolle plant.

In deze workshop legt Stef Lemmens je alle stappen uit om zelf van netels textiel te maken. Van plukken, pellen, drogen, kaarden, spinnen tot weven.

Voel je je geprikkeld om mee terug in de tijd te gaan en de geheimen van deze bijzondere plant te ontdekken?
Schrijf je dan snel in!

PRAKTISCH

Deze workshop is GRATIS.

Opgelet: de plaatsen zijn beperkt, maximaal 12 deelnemers kunnen meedoen.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar lore@fonk.be.

Commentaar

VOLZET! 

Meer over de reeks

Filmregisseur
Stef Lemmens
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium