Yorgos Lanthimos Special

Nieuws
| 26/06/2024

Yorgos Lanthimos

Met zijn nieuwste film Kinds of Kindness bevestigt Yorgos Lanthimos zich als het toonbeeld van wat soms The Greek Weird Wave wordt genoemd: briljante, bizarre films met vervreemde personages, een portie weldoordacht absurdisme en kurkdroge, tragikomische humor. Duik mee in een onthutsend universum waar ongemakkelijke volwassenen in een vaak surreële, steriele omgeving een heel eigen uiting geven aan gevoelens van verlies en verlangen.

Kinds of Kindness

Kinds of Kindness

De eerste film in onze special is natuurlijk nieuwkomer Kinds of Kindness. Een half jaar na het Oscarwinnende Poor Things mogen we alweer een nieuwe parel van Lanthimos aanschouwen. De verwachtingen staan dan ook hoog gespannen. 

Een man probeert controle te krijgen over zijn eigen leven en los te komen van het pad dat voor hem voorbestemd lijkt. Een politieagent is verontrust omdat zijn vrouw - die een tijdlang vermist was - na haar terugkeer een totaal andere persoonlijkheid heeft. Een vrouw is vastberaden op zoek naar een buitengewone persoon die voorbestemd is om spiritueel leider te worden.

Klik hier voor meer info, speeldata en tickets. 

Poor Things

The Killing of a Sacred Deer

The Killing of a Sacred Deer

Hartchirurg Steven Murphy leidt het perfecte leventje: hij heeft een goede job, een liefdevolle vrouw en twee voorbeeldige kinderen. Dit gaat echter aan het wankelen wanneer hij een vreemde vriendschap aangaat met Martin, een vaderloze tiener die Steven onder zijn hoede neemt. Martin dringt steeds meer binnen in het gezinsleven van Steven en confronteert hem met een zonde uit het verleden, waardoor Steven voor een onmogelijk dilemma komt te staan.

Klik hier voor meer info, speeldata en tickets. 

Dogtooth

Gerelateerde films