Jeugdfilms

Recente releases

Classics Restored

De laatste jaren worden onvergetelijke filmklassiekers steeds vaker digitaal gerestaureerd. De perfecte reden om deze parels uit de verre of recente filmgeschiedenis te (her)ontdekken, in de setting waarvoor ze ooit zijn gemaakt: op groot scherm geprojecteerd in een verduisterde cinema.

Filmanjaro

Filmanjaro - de jeugdfilmprogrammatie van Cinema ZED - presenteert iedere woensdag en elk weekend een mooie portie jeugdfilm. Begin november staat extra veel op het programma in het kader van Rode Hond, het vrolijke kunstenfestival voor de hele familie. 

Special

Filmklassiekers: Filmgeschiedenis

Voor de programmatie van de filmklassiekers werkt Cinema ZED ook dit jaar samen met prof. Roel Vande Winkel en dr. Liesbeth Van de Vijver. De reeks start bij het prille begin van de 7de kunst en overloopt chronologisch enkele hoogtepunten uit de filmgeschiedenis. Elke vertoning wordt voorafgegaan door een opgenomen inleiding door prof. Roel Vande Winkel. 

Play It Again Sam

Sinds de heropening zag ZED jullie met plezier terug kiezen voor de ware cinema-ervaring. Is het de voorbije weken er nog niet van gekomen? Of was je favoriete film uitverkocht? Geen paniek: Cinema ZED geeft je een herkansing. In de Play It Again Sam-reeks herhalen we iedere maand de hoogtepunten van de afgelopen maand: de films die echt moét gezien hebben op het grote witte doek.

Documentaires

ZED in de Aula

Cinema ZED lanceert een nieuw concept: iedere maand kunnen houders van een ZED Studentenkaart voor de spotprijs van 4 euro komen genietenvan een topfilm in Aula Vesalius. De aula wordt voor deze gelegenheid sfeervol aangekleed en technisch fling geüpgrade en zo helemaal klaargemaakt voor een niet-te-missen filmevent!

Special Wes Anderson

Cinema ZED laat de kans om een selectie Wes Anderson-films opnieuw op het grote witte doek te vertonen natuurlijk niet voorbij gaan. Vijf Wes Anderson-fans selecteerden ieder een titel en komen de vertoning persoonlijk inleiden!

Pagina's