Het Circuit

Het Circuit
Het Circuit

De jonge Herman Schueremans is rockjournalist en werkt voor een platenfi rma. Maar organiseren ligt hem het best. Vanaf 1975 organiseert hij Rock Werchter, samen met Hedwig De Meyer. Parallel probeert Schueremans als concertpromotor een alternatief circuit uit te bouwen. Hij wil ingaan tegen de grote jongens en popmuziek naar de provincie brengen. Het Circuit, een documentaire van de BRT uit 1978, treft Schueremans - bij terugblik - op een bepalend moment in zijn carrière. Hij breekt dat jaar door als promotor met nieuwe namen als Dire Straits en Talking Heads. In Werchter blijkt de tent veel te klein te zijn geworden. Het festival gaat een jaar later in openlucht door.

Commentaar

Het Circuit, een documentaire van de BRT uit 1978, treft Schueremans - bij terugblik - op een bepalend moment in zijn carrière. Hij breekt dat jaar door als promotor met nieuwe namen als Dire Straits en Talking Heads. In Werchter blijkt de tent veel te klein te zijn geworden. Het festival gaat een jaar later in openlucht door. Het Circuit geeft een goed beeld van hoe het er in die pioniersjaren aan toe ging en is tegelijk een mooi portret van een gedreven jongeman die later een machtige speler zou worden in de muziekbusiness. De documentaire is sinds 1978 niet meer te zien geweest. Met dank aan het VRT-archief wordt hij nog éénmaal vertoond.

Deze voorstelling wordt ingeleid door Jan Delvaux (naast belpop-kenner ook auteur van het boek "Rock Werchter", over 40 jaar festivalgeschiedenis) en gevolgd door een nagesprek tussen Jan Delvaux, Jacques Servaes (regisseur) en Jan De Winter (scenarist).

Categorie film
Documentaire
Jaar
1978
Duur
00:54
Land
België
Filmregisseur
Jacques Servaes
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium