20th Century Women

20th Century Women
20th Century Women

Californië 1979. De vijftienjarige Jamie groeit op bij zijn gescheiden moeder Dorothea in een groot pand waar ook verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp – ook bij de opvoeding – krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die vormend zijn voor de gevoelige, slimme Jamie. De drie vrouwen vertellen Jamie elk op hun eigen manier over hun leven, hun ervaringen met mannen en vrouwen, de liefde en de vrijheid.

Commentaar

Met zijn vorige film Beginners – die in 2010 een Oscar binnen rijfde-  haalde Mike Mills inspiratie bij zijn vader, de opvolger 20th Century Women is een hartverwarmende en creatief vormgegeven ode aan zijn moeder, en bij uitbreiding aan alle mensen die ons opvoeden. Een geweldige soundtrack levert de perfecte achtergrond voor de uitmuntende acteerprestaties van onder andere Annette Bening, die voor haar rol genomineerd werd voor een Golden Globe.

Pers

"Tijdloos en alles vertellend"  "Annette Bening in een van haar mooiste rollen" De Morgen ★★★★

"20th century women zit vol spitsvondige dialogen die niet geschreven lijken, acteurs van wie je vergeet dat ze acteurs zijn, kleine momenten die verdraaid groot worden net omdát je zo meeleeft. Het resultaat is een bescheiden meesterwerk." - De Standaard ★★★★★

 

"“Regisseur Mills schetst met humor, emotie en een tikkeltje weemoed een visuele ode aan vouwen van toen, weergaloos vertolkt door onder meer Annette Bening, en weet ons daarmee tegelijk een spiegel voor het houden van de huidige tijd”.- Int Filmfestival Rotterdam"

"the secret treasure of the season - crafted with tender precision, and built to last." - Daily Telegraph

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
6
Jaar
2016
Duur
01:59
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Mike Mills
Cast
Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal