Oppenheimer

Oppenheimer

WO II. De Amerikanen voelen de hete adem van de Duitsers in hun nek in de race om als eerste een atoombom te ontwikkelen. In Los Alamos, een afgelegen gebied in New Mexico, wordt in het grootste geheim een uniek onderzoekscentrum opgezet met maar één doel: een atoombom maken die de oorlog zal beslissen. Luitenant-generaal Leslie Richard Groves zoekt koortsachtig naar de beste wetenschappers om het geheime lab te bemannen. Hij komt uit bij de raadselachtige natuurkundige Robert Oppenheimer.

Oppenheimer tells the story of "the father of the atomic bomb," J. Robert Oppenheimer, whose work at the Manhattan Project's Los Alamos Laboratory led to the invention of the first nuclear weapons during World War II. As a top scientist, he faced a heartbreaking ethical paradox during this period of all-time high alert: Is it permissible for man to make an invention that saves the world, if it also destroys it?

Commentaar

Christopher Nolan, één van de weinige hedendaagse regisseurs die auteurscinema perfect weet te verweven met grote blockbuster-successen, voegt met Oppenheimer nog maar eens een nieuw genre toe aan zijn reeds indrukwekkende palmares (Tenet, Dunkirk, Interstellar, Inception, The Dark Night). Hij strikte Cillian Murphy (Peaky Blinders), de Ierse acteur met de meest enigmatische ogen, voor de rol van Oppenheimer en vulde de cast aan met een rits aan topacteurs, zoals Oscarwinnaars Matt Damon, Rami Malek en Oscargenomineerde Florence Pugh. Een overdaad aan acteertalent dat, aangevuld met Nolans eigenzinnige regisseursvisie, ongetwijfeld opnieuw zorgt voor een authentiek cinematografisch spektakel zoals alleen Nolan dat maken kan.

Pers

“Nolan gaat voor een totaalervaring die ontbrandt op je netvlies en weergalmt in je gehoorgang. Cinema!” - ★★★★ De Standaard

Meer over de reeks

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
12
Jaar
2023
Duur
03:00
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Christopher Nolan
Cast
Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

We keken eens welke films het meeste succes hadden bij onze bezoekers dit jaar… Klaar voor dé ZED top 3?!

We spelen deze drie topfilms met veel plezier nog eens opnieuw voor jullie. Het zijn alle drie pareltjes die je absoluut op het grote scherm moet gezien hebben, dat maakt de ervaring zo veel rijker. Zowel de prachtige beelden als de volledige geluidservaring komen pas écht tot hun recht in de filmzaal. De trillingen van de atoombom voelen bij Oppenheimer, de prachtige beelden van de kliffen van Ierland zien bij The Banshees of Inisherin en de Italiaanse bergen met heerlijke soundtrack bij De acht bergen. Kom het zelf (her)beleven bij Cinema ZED Leuven in januari!