Alex Garland Special

Nieuws
| 17/05/2024

Na de succesvolle verfilming van twee van zijn boeken (The Beach en The Tesseract) richtte schrijver Alex Garland zich rond de eeuwwisseling op scenarioschrijven tot hij in 2014 verraste met zijn regiedebuut Ex Machina. Dit leverde hem meteen een Oscarnominatie op en ook opvolger Annihilation werd unaniem op lof onthaald. De release van zijn nieuwste film Civil War is de perfecte gelegenheid om deze twee titels terug in de zaal te brengen.

Civil War

Civil War

Een burgeroorlog woedt door de Verenigde Staten. Westelijke staten hebben zich verenigd en rukken op naar Washington om de president, die bezig is aan een ongrondwettelijke derde ambtstermijn, af te zetten. Een groep gedreven oorlogsjournalisten probeert de chaos in beeld te brengen, terwijl ze de gevaarlijke tocht naar het Witte Huis ondernemen voor een mogelijk laatste interview met de president. 

Bij de vertoning van 7 juni komt Mr. ZED de film inleiden.

Meer info en tickets vind je hier

Annihilation

Ex Machina

Caleb Smith, programmeur bij een internetzoekgigant, wint een wedstrijd om een ​​week door te brengen op het privéberglandgoed van de briljante en teruggetrokken CEO van het bedrijf, Nathan Bateman. Bij zijn aankomst ontdekt Caleb dat Nathan hem heeft uitgekozen als de menselijke component in een Turing-test, waarbij hij wordt belast met het evalueren van de mogelijkheden, en uiteindelijk het bewustzijn, van Nathans nieuwste experiment op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dat experiment is Ava, een adembenemende AI wiens emotionele intelligentie geavanceerder (en bedrieglijker) blijkt te zijn dan de twee mannen zich hadden kunnen voorstellen.

Meer info en tickets vind je hier