AnimaZED

Nieuws
| 31/05/2023 - 28/06/2023

still

Cinema ZED draagt de volwassen animatiefilm al jaren een warm hart toe. Deze stuk voor stuk straffe auteursfilms bewijzen nog maar eens dat animatiefilm zeker niet beperkt is tot jongere kijkers, maar een verfrissende verrijking biedt van het filmlandschap en een heel nieuwe wereld aan mogelijkheden opent.

Op het programma: 

🚪 Suzume

De 17-jarig Suzume ontmoet een mysterieuze jongeman die op zoek is naar een bijzondere deur. Ze volgt hem naar de ruïne van een vervallen gebouw in de bergen waar ze een vrijstaande, onbeschadigde deur aantreffen. Aangetrokken door een onzichtbare kracht, reikt Suzume naar de deur en wordt naar binnen gesleurd. Overal in Japan beginnen er andere deuren te openen, wat een reeks van rampen in gang zet. Om ze te stoppen zal Suzume een grootse reis moeten maken en de deuren één voor één sluiten.


🕷 Spider-Man: Across the Spider-Verse

De tiener Miles Morales ontdekte eerder dat er meerdere universa zijn met elk hun eigen Spider-Man.  Zo ontmoet hij onder meer Spider-Gwen, Spider-Man Noir en Peni Parker. Na lange tijd ontmoeten Miles en Gwen elkaar terug wanneer een nieuw avontuur start doorheen de dimensies. De verschillende Spider-helden botsen over hoe ze de nieuwe bedreiging moeten aanpakken en Miles moet herdefiniëren wat het betekent om een held te zijn. Het duurt niet lang voordat hij wordt aangevallen, oner andere door versies van zichzelf die uit de toekomst komen. 


🐸 Saules aveugle, femme endormie

Na de aardbeving in Oost-Japan in 2011 blijven drie inwoners van Tokyo ontredderd achter. Ontdaan door de televisieberichten over de ramp verlaat Kyoko haar man Komura om een vreemde gebeurtenis uit haar verleden te onderzoeken. Om haar plotselinge verdwijning te begrijpen, bezoekt de geschokte Komura in het hele land de ene kennis na de andere. Zijn oudere collega, de verlegen Katagiri, krijgt ondertussen bezoek van een levensgrote kikker die hem om hulp vraagt bij het bestrijden van een ondergronds monster om zo een naderende ramp af te wenden.


🔥💧 Elemental

In Element City leven de verschillende elementen uit de natuur samen: aarde, water, vuur en lucht. Ember is een pittige en pientere jonge vuurvrouw die zich strikt houdt aan de algemene regel dat je elementen niet kan mengen. Tot ze op een dag vriendschap sluit met Wade, een geestige en gemoedelijke waterjongen. Door hun vriendschap en avonturen worden haar ideeën over de wereld die ze bewonen flink op de proef gesteld. 


🌅 Aurora's Sunrise

Ze is pas veertien wanneer Aurora alles verliest tijdens de verschrikkingen van de Armeense genocide. Vier jaar later ontsnapt ze door een combinatie van geluk en buitengewone moed naar New York. Daar wordt haar verhaal opgepikt door de media en wordt ze zelfs een ware mediasensatie. Met haar rol in Auction of Souls, een vroege Hollywood kaskraker, wordt Aurora het gezicht van een van de grootste liefdadigheidscampagnes in de Amerikaanse geschiedenis.

 

Gerelateerde films