Fallen Leaves

Nordic Cinema
Fallen Leaves

Ansa werkt in een supermarkt, ze is stil, wat weemoedig en eenzaam, maar toch nog vol hoop dat ze ooit de ware liefde zal tegenkomen. Holappa werkt als zandstraler, drinkt te veel en heeft op veel vlakken de hoop opgegeven. De twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Het zou het begin kunnen worden van iets moois, maar verloren telefoonnummers, drank en andere tegenslagen maken het er niet makkelijker op.

In modern-day Helsinki, two lonely souls in search of love meet by chance in a karaoke bar. However, their path to happiness is beset by obstacles - from lost phone numbers to mistaken addresses, alcoholism, and a charming stray dog.

Commentaar

De Finse regisseur Aki Kaurismäki (The Man Without a Past, The Other Side of Hope)  won de Juryprijs in Cannes met deze eigenzinnige, beheerste tragikomedie. Hij wordt ook wel de meester van de melancholie genoemd en kan als geen ander op uiterst beheerste wijze een nostalgisch portret schilderen van het met alcohol doordrongen leven in het Scandinavische land met zijn korte, donkere dagen in de winter. Geen melodrama met grote pathetiek, maar een innemende film die de schoonheid en de humor in de troosteloosheid toont. Een verrassende combinatie van melancholie, humor en - ondanks alles - hoop.

Pers

"Het perfecte medicijn voor een herfstig gemoed" - De Standaard ★★★★

"De Finse regisseur koppelt alweer perfect humor, melancholie en sociaal engagement aan elkaar." - De Morgen ★★★★

 

Press

"Finnish film-maker’s sweet-natured odd-couple romance fills you with a feelgood glow and laughs in the face of Putin’s threat to the country" ★★★★ - The Guardian

"Aki Kaurismäki is in vintage form with a tragicomedy that glimmers like a jewel in the dust" - The Hollywood Reporter

Categorie film
Fictiefilm
Year
2023
Duration
01:21
Land
Finland
Director
Aki Kaurismäki
Cast
Alma Pöysti, Jussi Vatanen, e.a.
Dialogues
Fins
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal