Poor Things

Poor Things

Bella is een creatie van de briljante en onorthodoxe dr. Godwin Baxter. Hij heeft haar tot leven gewekt door de hersenen van een foetus in te planten in het lichaam van een jonge vrouw die zichzelf verdronken had in the Theems. Geestelijk ontwikkelt ze zich snel en het duurt niet lang voor de leergierige Bella haar leven in afzondering beu is. Ze trekt eropuit in Victoriaans Londen samen met Duncan Wedderburn, een gladde en losbandige advocaat. Bella wordt niet gehinderd door maatschappelijke conventies en maakt samen met Duncan een bewogen reis doorheen verschillende landen. 

Poor Things is ook de film die de vrouwen die bij ZED werken voor vrouwendag geselecteerd hebben, een verhaal over een vrijgevochten vrouw, met de hoofdrol prachtig vertolkt door Emma Stone. 

Bella is a creation of the brilliant and unorthodox Dr. Godwin Baxter. He has brought her to life by implanting the brain of a fetus into the body of a young woman who had drowned herself in the Thames. Mentally she develops rapidly, and it is not long before the studious Bella is tired of her life in isolation. She ventures out into Victorian London with Duncan Wedderbrun, a slick and dissolute lawyer. Unhampered by social conventions, Bella joins Duncan on an eventful journey through several countries.

Commentaar

Af en toe ontstaat er in de filmwereld een personage dat onvergetelijk wordt en Bella Baxter is daar ongetwijfeld een voorbeeld van. Emma Stone (La La Land), die de film mee produceerde, is zelf genomineerd voor een Oscar voor haar indrukwekkende vertolking. Deze visueel overweldigende en totaal eigenzinnige film van Yorgos Lanthimos (The Favourite, The Lobster) won de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië. Bizar, briljant, exuberant, ongezien, een instant-klassieker… de internationale recensies liegen er niet om.  
 

Pers

“Emma Stone transfixes in Yorgos Lanthimos’s thrilling carnival of oddness.” ★★★★★ - The Guardian

"Een brok indrukwekkende steampunk met een onverschrokken Emma Stone." - Filmfest Gent

"Poor things" is een exuberant en meesterlijk gothic sprookje. - De Standaard

"Volstrekt unieke kijkstukken als Poor Things  worden tegenwoordig nog maar héél zelden gemaakt" - Humo

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
16
Year
2023
Duration
02:21
Land
Verenigde Staten
Director
Yorgos Lanthimos
Cast
Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, e.a.
Dialogues
Engels
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Ontdek de beste films van het moment. Zorgvuldig geselecteerd met de nodige ZED-touch.