Anselm

Anselm

Anselm beschrijft het leven en het oeuvre van de Duitse schilder en beeldhouwer Anselm Kiefer (1945). Regisseur Wim Wenders neemt ons door middel van de modernste 3D-technieken mee op een boeiende reis in de wereld van de kunstenaar. Tot op de dag van vandaag maakt hij in zijn atelier in Frankrijk mega-installaties en architectonische constructies, tot aan ondergrondse crypten toe. Als aanvulling op de documentaire worden verschillende momenten uit het leven van de kunstenaar nagespeeld; de jonge Kiefer door een achterneef van de filmmaker, de Kiefer van middelbare leeftijd door diens zoon Daniël.

Opgelet: deze film speelt NIET in 3D.

Anselm describes the life and oeuvre of German painter and sculptor Anselm Kiefer (1945). Director Wim Wenders takes us on a fascinating journey into the artist's world through state-of-the-art 3D techniques. To this day, he creates mega-installations and architectural constructions in his studio in France, right down to underground crypts. To complement the documentary, various moments in the artist's life are reenacted; the young Kiefer by a second cousin of the filmmaker, the middle-aged Kiefer by his son Daniel.

Commentaar

Anselm is een unieke filmervaring waarin het verleden en het heden samensmelten en de grenzen tussen film en schilderkunst vervagen. Laat je volledig onderdompelen in de wereld van een van de grootste hedendaagse kunstenaars, Anselm Kiefer. De documentaire belicht zijn oeuvre, onthult zijn levensreis, inspiraties, creatief proces en zijn fascinatie voor mythe en geschiedenis. De film ging in wereldpremière op het 76ste Filmfestival van Cannes waar hij meedong naar de L'Œil d'or.

Press

"Breathtaking. Wenders manages to surpass Pina with this even more remarkable portrait of an artist." - Jason Gorber (Toronto Film Critics Association)

"Invigorating. A superbely controlled and expressed film" - The Guardian

Categorie film
Documentaire
Jaar
2023
Duur
01:33
Land
Duitsland
Filmregisseur
Wim Wenders
Cast
Anselm Kiefer, Anton Wenders, Daniel Kiefer
Dialogen
Duits
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal