A Cube of Sugar

Iran Special
still a cube of sugar
A Cube of Sugar

Ergens in een oud huis in een oude Iraanse stad komen vier zusters en hun gezinnen bijeen om hun moeder te helpen. Het is alle hens aan dek nu hun jongste zusje gaat trouwen en het verlovingsfeest georganiseerd moet worden.  De vele gasten zorgen voor een gezellige bedrijvigheid, maar een onverwacht sterfgeval van de oom die als surrogaat-vader was voor de dochters zet alles op losse schroeven. 

Commentaar

Regisseur Reza Mirkarimi schept meesterlijk de nostalgische sfeer van een oud Perzisch familiehuis gevuld met verschillende generaties. Een heerlijke onderdompeling in een onbekende, maar levendige en kleurrijke wereld waarbij een grote familie een organisch geheel vormt, vol oprechte grote en kleine emoties. Eerder dan één klassieke verhaallijn schildert A Cube of Sugar  een visueel meeslepend en teder portret van een kleine groep mensen op een bepaalde plek en een bepaald moment.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2011
Duur
01:56
Land
Iran
Filmregisseur
Reza Mirkarimi
Cast
Reza Kianian, Negar Javaherian, Farhad Aslani, e.a.
Dialogen
Perzisch
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Extreem moedige vrouwen kwamen de voorbije weken in opstand in Iran na de dood van de 23-jarige Mahsa Amini die was opgepakt omdat ze haar hoofddoek niet correct droeg. Ondanks het meedogenloze dictatoriaal regime bewezen Iraanse filmmakers de voorbije decennia dat ze een wereldwijd publiek konden raken met creatieve, sterke en
eigenzinnige films. Cinema ZED programmeert drie erg verschillende Iraanse films, met telkens een vrouw als centrale figuur, of ze nu een stoutmoedige detective is of de spilfiguur in groot familiegebeuren. Een ode aan de Iraanse vrouw.