Große Freiheit (Great Freedom)

Große Freiheit (Great Freedom)

In naoorlogs Duitsland wordt Hans van Auschwitz overgebracht naar een Duitse gevangenis. Wanneer hij vrijkomt, belandt hij in de jaren die volgen keer op keer terug in de gevangenis. Hans is homoseksueel en volgens paragraaf 175 van het Duitse Wetboek is dit strafbaar. Zijn enige houvast is celgenoot Viktor, een veroordeelde moordenaar. Doorheen de tijd leren de twee tegenpolen elkaar steeds beter kennen.

In postwar Germany, Hans is imprisoned again and again for being homosexual. The one steady relationship in his life becomes his long time cell mate, Viktor, a convicted murderer. What starts in revulsion grows to something called love.

Commentaar

Een ijzersterke film die in Cannes de juryprijs Un Certain Regard won en een perfect harmonieuze mix weet te maken van een persoonlijke en maatschappelijke verhaallijn. In deze intense karakterstudie vertolkt een ronduit magnetische Franz Rogowski (Liebe in den Gängen, Transit) het hoofdpersonage met bravoure, bijgestaan door een even sterke Georg Friedrich (Helle Nächte). De film werd grotendeels opgenomen in een in onbruik geraakte gevangenis, de perfecte locatie voor een bijzonder verhaal van toenadering tussen tegenpolen. 

Pers

"De unieke Franz Rogowski, met zijn zachte maar strijdvaardige ogen, geeft de film een warme, niet te blussen gloed." - De Morgen

"Zonder veel intrige en karig met dialoog brengt de filmmaker een liefde in beeld die met de jaren almaar inniger wordt." ★★★★ - De Standaard

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
01:56
Land
Oostenrijk
Filmregisseur
Sebastian Meise
Cast
Franz Rogowski, Georg Friedrich, Anton von Lucke, Thomas Prenn, e.a.
Dialogen
Duits
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium

Deze film is ook beschikbaar op:

Picl