Jeanne du Barry

Jeanne du Barry

Jeanne Bécu groeit in armoede op in het achttiende-eeuwse Frankrijk als buitenechtelijke dochter van een kleermaakster. Door haar honger naar cultuur en haar intelligentie, weet ze hoger op de sociale ladder te klimmen en wordt ze uiteindelijk een van de minnaressen van Lodewijk XV. Het is een relatie vol liefde en dankzij Jeanne vindt de koning zijn levenslust terug. Hij beslist dat hij niet meer zonder haar kan en tegen alle fatsoensregels in, trekt Jeanne bij hem in. Maar haar aanwezigheid in Versailles veroorzaakt grote ophef, want niemand wil een ordinair straatmeisje aan het Hof.

Commentaar

Dit historisch en waargebeurd drama is een ode aan de opkomst en de val van de favoriete maîtresse van koning Lodewijk XV. De Franse koning wordt vertolkt door Johnny Depp, die met deze film na drie jaar zijn grote terugkeer naar het witte doek waarmaakt. Jeanne du Barry is de openingsfilm van de 76ste editie van het Filmfestival van Cannes in mei. Regisseur Maïwenn (ADN, Mon Roi) is geen onbekende in Cannes: in 2011 werd ze er voor haar film Polisse bekroond met de Jury Prijs.

Pers

"Een vermakelijke kostuumfilm die geen minuut verveelt." ★★★ - Humo

"Staande ovatie in Cannes voor de Franse film ‘Jeanne du Barry’ - HLN

"Maïwenn speelt het hoofdpersonage alsof het met een teletijdmachine van de 21ste naar de 18de eeuw gekatapulteerd is." - De Morgen

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:53
Land
Frankrijk
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Maïwenn
Cast
Johnny Depp, Maïwenn, Pierre Richard, Melvil Poupaud, Pascal Greggory, e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium