Der Fuchs

De introverte Franz Streitberger is een motorkoerier voor het Oostenrijkse leger die al snel wordt opgeroepen voor de Duitse Wehrmacht. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontmoet hij een gewonde vossenwelp. Hij ontfermt zich over het dier en verzorgt het alsof het zijn eigen kind is. Hij neemt hem zelfs mee naar bezet Frankrijk. Door deze unieke vriendschap met het wilde dier haalt zijn eigen verleden als verschopte boerenzoon, hem langzaam in...
 

Commentaar

Deze bijzondere film over een bijzondere vriendschap tussen mens en dier is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal: Franz Streitberger was de overgrootvader van regisseur Adrian Goiginger. Een verhaal van warmte en medeleven in een harde, verraderlijke tijd van conflict. Een atmosferische film met een esthetiek die 1940 prachtig weet op te roepen. Al is het hoofdpersonage een man van weinig woorden, toch weet acteur Simon Morzé hem te portretteren met een fantastische diepte, waarbij hij langzaam zijn lagen en kwetsbaarheden onthult.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:58
Filmregisseur
Adrian Goiginger
Cast
Simon Morzé, Karl Markovics, Adriane Gradziel, e.a
Dialogen
Duits
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

In de week van het Duits zet Cinema ZED Duitstalige films extra in de schijnwerper. Van de recente Zilveren Beer-winnaar tot een klassieker uit 1924. Kom je onderdompelen in een filmwereld vol Duitse taal en cultuur.