The Fellowship of the Ring

The Fellowship of the Ring

In een klein dorpje in de Gouw krijgt de jonge Hobbit Frodo Baggins een ring in zijn bezit. Dit blijkt de Ene Ring te zijn, gemaakt door de Zwarte heer Sauron. Samen met enkele onverwachte reisgenoten begint Frodo een gevaarlijke reis doorheen Midden-Aarde om de ring te vernietigen. Want dat is het enige dat de terugkeer van Saurons heerschappij nog kan stoppen.

Koop hier je ticket voor 21 euro voor de hele marathon! - Uitverkocht! 

 

Commentaar

Met The Fellowship of the Ring maakte de wereld kennis met Peter Jacksons visie op de boeken van J.R.R. Tolkien. Een visie die bijna even ambitieus was als de boeken zelf, want de productie zette meteen hoog in. Een top cast, vernieuwende special effects en spectaculaire sets. En natuurlijk de verbluffende uitzichten van Nieuw-Zeeland.

Lees ook

LOTR

The One Marathon to Rule Them All: Lord of the Rings Marathon

Lees meer
Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2001
Duur
03:47
Land
Nieuw-Zeeland
Verenigde Staten
Filmregisseur
Peter Jackson
Cast
Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Meer rond de film

LOTR

The One Marathon to Rule Them All: Lord of the Rings Marathon

Lees meer

Gerelateerde films

"The world is changed…" Zo begint Peter Jacksons adaptatie van The Lord of the Rings. En 21 jaar geleden veranderde de filmwereld inderdaad. The Fellowship of the Ring zorgde er in 2001 voor dat het fantasygenre nooit meer hetzelfde zou zijn.

Om dit historisch moment te vieren organiseert Cinema ZED een heuse marathon waarbij je het hele verhaal op één dag kan zien, zoals The Lord of the Rings beleefd moet worden: op het grote scherm én met meer dan twee uur extra beeldmateriaal. Wil je graag film kijken gekleed als Gandalf the Grey of Uruk-Hai Lurtz? Geen probleem, iedereen is welkom in the Fellowship of Cinema ZED.

Koop hier je ticket voor 21 euro voor de hele marathon!