Neneh Superstar

Afrika Filmfestival
still neneh superstar
Neneh Superstar

Neneh is twaalf en gemaakt om te dansen. Haar droom komt uit wanneer ze toegelaten wordt in de Parijse Balletschool. Ondanks haar enthousiasme wordt ze zich heel bewust van dat ze er anders uitziet, en een andere achtergrond heeft dan al de andere danseressen. Ze vecht voor acceptatie in de groep maar ook bij de directrice van de school, Marianne Bellage. Bellage staat garant voor traditie en is de drager van een geheim dat haar verbindt met de jonge ballerina.

Commentaar

Een hedendaagse Billy Elliot, waarin Oumy Bruni-Garrel schittert als een piepjonge en getalenteerde ballerina die geconfronteerd wordt met zichzelf, haar familie, rigide instituties en de wereld waarin ze leeft. 

Deze film is te zien in het kader van Afrika Filmfestival. Alle info vind je via: www.afrikfilmfestival.be

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:37
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Ramzi Ben Sliman
Cast
Oumy Bruni Garrel, Maïwenn, Aïssa Maïga, Steve Tientcheu, Cédric Kahn, e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Afrika Filmfestival is ondertussen een jaarlijkse vaste waarde in Cinema ZED en toont naar goede traditie de beste films uit het Afrikaanse filmlandschap. Een gevarieerde selectie met een eigenzinnige kijk op Afrika, van zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse filmmakers. Ontdek de volledige programmatie via www.afrikafilmfestival.be