Elemental (originele versie)

Elemental (originele versie)

In Element City leven de verschillende elementen uit de natuur samen: aarde, water, vuur en lucht. Ember is een pittige en pientere jonge vuurvrouw die zich strikt houdt aan de algemene regel dat je elementen niet kan mengen. Tot ze op een dag vriendschap sluit met Wade, een geestige en gemoedelijke waterjongen. Door hun vriendschap en avonturen worden haar ideeën over de wereld die ze bewonen flink op de proef gesteld. 

De vertoning wordt voorafgegaan door de kortfilm 'Carl's date'.

De vertoningen van Elemental van 14/6 en 19/6 gaan niet door. Deze worden vervangen door vertoningen van 'The Little Mermaid - Originele versie'. 

Commentaar

Pixar gaat met Elemental terug naar zijn roots: een meeslepend en grappig avontuur over vriendschap en het overkomen van verschillen. Het is tevens ook de eerste Disneyfilm sinds Onward in 2020 die een bioscooprelease krijgt en daar is een goede reden voor: de vloeibaarheid van Wade's personage en de constant brandende, vurige esthetiek van Ember leveren adembenemende beelden op die enkel op het grote doek volledig tot hun recht komen. 

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
6
Jaar
2023
Duur
01:33
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Peter Sohn
Cast
Leah Lewis, Mamoudou Athie, Ronnie Del Carmen
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal