Coup de chance

Coup de chance

Fanny en Jean zijn het perfecte koppel: beiden een succesvolle carrière, een prachtig appartement in Parijs, en nog even verliefd als op de dag dat ze elkaar ontmoetten. Maar wanneer Fanny Alain (een oude schoolvriend) tegen het lijf loopt, stelt ze het leven dat ze heeft opgebouwd in vraag. Geleidelijk aan ziet Fanny zichzelf steeds meer dingen doen die haar relatie op het spel zetten. Wat moet je doen wanneer nieuwe gevoelens ervoor zorgen dat alles verandert? 

Hasselt: met inleiding door filmcriticus Karel Deburchgrave op maandag 13/11. 

Fanny and Jean have everything, they are the ideal couple: fulfilled in their professional lives, they live in a magnificent apartment in the high-end districts of Paris and seem to be as in love as the first day they met. But when Fanny crosses, by chance, Alain, a former high school friend, she is immediately hooked. They see each other again, and, very quickly, get closer and closer... Two young people's bond leads to marital infidelity and ultimately crime. 

Commentaar

87 is hij ondertussen, Woody Allen, de meester van de tragikomische romantiek, neurotisch gestuntel en ironische one-liners. Hij maakte meer dan 50 films, waarvan enkele mijlpalen in de filmgeschiedenis werden. Al heeft de controverse rond zijn persoonlijke leven een behoorlijke smet op zijn imago gebracht en is er het laatste decennium ook middelmatig werk verschenen, toch weet Allen met enige regelmaat zijn unieke magie op het scherm te toveren. Coup de Chance ging in première in Venetië en de recensies zijn unaniem lovend. Als dit zijn laatste film is, dan eindigt de levende legende in elk geval in absolute schoonheid!

Press

“Woody Allen’s Best Movie since ‘Blue Jasmine’ (or maybe ‘Match Point’)” - Variety

"Coup de Chance Is Woody Allen’s Best Film in a Decade" - Rolling Stone

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:33
Land
Frankrijk
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Woody Allen
Cast
Lou de Laâge, Valérie Lemercier, Melvil Poupaud, Niels Schneider
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal