Saint Omer

Saint Omer

Het hof van assisen in Saint Omer. De jonge schrijfster Rama woont het proces bij van Laurence Coly, een vrouw die beschuldigd wordt van de moord op haar baby. Ze zou haar vijftien maanden oude dochter tijdens het opkomende tij bewust op een strand hebben achtergelaten. Rama is geïntrigeerd door het verhaal, zeker nu ze zelf zwanger is en zich afvraagt of ze wel een goede moeder zal zijn. De vrouw bekent in eerste instantie schuld, maar in de loop van het proces gaan alle zekerheden aan het wankelen.

Follows Rama, a novelist who attends the trial of Laurence Coly at the Saint-Omer Criminal Court to use her story to write a modern-day adaptation of the ancient myth of Medea, but things don't go as expected.

Commentaar

Dit razend spannende, maar eigenzinnige rechtbankdrama - de eerste fictiefilm van documentairemaakster Alice Diop - ging na zijn première op het Filmfestival van Venetië prompt aan de haal met de Grote Prijs van de Jury. In ons land won de film de Grand Prix voor Beste Film op het Filmfestival van Gent. De film is gebaseerd op een bestaande Franse moordzaak die Alice Diop zelf intens gevolgd heeft. Een visueel ijzersterke film die complexe, onuitgesproken vragen durft te stellen. 

Deze film is te zien tijdens Afrika Filmfestival in het kader van Leuven Mensenrechtenstad. Alle info vind je via: www.afrikfilmfestival.be

Pers

"Een onthutsend pakkende film " - Filmfest Gent

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
02:02
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Alice Diop
Cast
Kayije Kagame, Guslagie Malanda, Valérie Dréville, e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal